Arkiv - mars, 2012

09:26 27 mar 2012

Påskedrikk

Visste du at Brasil er verdens største produsent av både kaffe og appelsiner? Og at Norge er en av verdens største importører (per capita) av både… ja, nettopp: kaffe og appelsiner! Med dette i mente og påsken rett rundt hjørnet, passer det perfekt med et forslag til en herlig påskedrikk: 1 dl H-melk 3 ss sjokoladesaus (eller 1/4 kokesjokolade) 1 dl sterk kaffe 1/2 ts malt kanel 1/2 ss revet appelsinskall Blandes og varmes i en kjele. Serveres med godt vispet krem og litt stimlet appelsinskall. God påskestemning!
09:33 24 mar 2012

La Varesina Caffè

I den lille byen Varese utenfor Milano produseres Varesina Caffé av familien Maffina. Deres pasjon for god espresso er enorm. Espressoen som skapes der er så god at en av verdens beste baristaer, Matthias Linke, ikke vil jobbe for noen andre enn dem! Sist uke var Matthias hos oss, og laget blant annet denne herlige kaninen. Cappuccinoen smakte dessuten veldig, veldig godt. Har du for eksempel smakt Varesina Silver? Virkelige en espresso for feinschmeckere!
11:01 21 mar 2012

Velkommen til Valrhona!

Nå finner du sjokolade fra en av verdens ledende produsenter av høykvalitets gourmetsjokolade i Kaffeknappens sortiment. Valrhona er bl.a. kjent for sine eksklusive Gran Cru-sjokolader, årgangssjokolader med bønner fra spesifikke plantasjer og egen skole for profesjonelle kokker med fokus på sjokoladebaserte retter. Til kaffeelskere har Valrhona laget en helt egen serie med Eclat. Dette er sjokoladesticks, formet for å passe perfekt på skålen ved siden av kaffekoppen. Fantastisk god alene – og ennå bedre når du dypper den i kaffen! /Siv