Arkiv - september, 2013

14:47 26 sep 2013

Miss Sweetly & Major Quality

Når Rowntree Mackintosh oppfant sjokoladen Quality Street i England i 1936 var landet preget av store økonomiske problemer. Hans metode for produksjon og pakking av sjokolade var revolusjonerende og gjorde av også arbeiderklassen kunne kjøpe og nyte søtsakene. Boksen ble preget av Miss Sweetly og Major Quality, og spilte på nostalgiske følelser rundt gammel storhetstid. I dag er Quality Street verdens mest solgte boks med assortert sjokolade og eksporteres til 70 land.

I Norge er den mest kjent som en herlighet vi kan kjøpe på Gardermoen – men akkurat nå finnes den også på lageret vårt, og om du kjøper filterkaffe av oss, så får du med Quality Street.

Lurer du på om kaffe og Quality Street smaker godt sammen? Det smaker helt perfekt! 

    

09:39 24 sep 2013

Oslo Maraton

På lørdag deltok vi for første gang på Oslos store løpsfest! Fantastiske værforhold gjorde dagen til en drøm, våre dyktige baristaer serverte kaffe til alle på Kontraskjæret – og entusiastiske løpere svettet seg gjennom gatene. Mange av oss for første gang! Vi håper Oslo Maraton klarer å samle ennå flere bedrifter til å være i teltområdet neste år og skape stor stemning også der. Nede på Rådhusplassen var det i alle fall ikke noe å si på jubelen! 

  

13:07 11 sep 2013

Event: Den Sosiale Oljen

At en teknologileverandør velger «den sosiale oljen» som tema for sin salgskonferanse synes vi i Kaffeknappen er både treffende og flott! At de inviterte oss til å servere kaffe syns vi naturligvis er ennå bedre. Vi kjenner ikke innholdet i konferansen men vi kan jo se for oss noen stikkord som linker kaffe –  som smører det sosiale maskineriet – opp mot salg og relasjonsbygging, uavhengig av produkt og bransje:

  • God kaffeløsning skaper et godt førsteinntrykk når du får kunder på besøk!
  • Du trenger velsmakende kaffe for å tiltrekke deg – og beholde – de beste og mest motiverte selgerne!

Din bedrift smaker som kaffen du byr på, pleier vi å si. Når jeg fikk oversendt disse bildene tenker jeg at Atea smaker i allefall ikke noe i nærheten av lunken kaffe som har stått på trakteren noen timer. Jeg tror faktisk de smaker som en skikkelig mørk og oppkvikkende espresso! 

  

10:15 04 sep 2013

Cronut!

Cupkakes, cakepops og macaronger har fått en sterk konkurrent: The Cronut!

Franskmannen Dominique Ansel står bak oppfinnelsen, utviklet på hans bakeri i New York. Cronut’en er en slags hybrid mellom donut og croissant: deigen er tilsvarende en croissantdeig, mens den friteres som en donut.  -Deigen er flakete, lett og luftig. Den er fylt med krem inni og varmt sukker og glasur på toppen, beskriver gründeren Ansel, som ikke er hvem som helst innen bakverk. I New York har han i mange år jobbet på flere stjernerestauranter og fått mange utmerkelser for sine kaker og desserter. Du kan lese mer om Cronuts på E24.no

Cronuts kan rulles i sukker, fylles med krem, toppes med glassur – eller som Jon Krog Pedersen hos godt.no viser her; nytes med karamellisert banan. En skikkelig kaloribombe, med andre ord men ja, det høres fortreffelig ut! Utenfor bakeriet i New York står folk i kø i timesvis for å få tak i en av hans ca 300 fristelsene hver dag. Og kl ni er det stort sett tomt. Vil vi se lignende tendenser i Norge i løpet av høsten? /Siv

12:36 02 sep 2013

NM i slappa

NM i Slappa er ment som en hyllest til kaffepausen. Kaffepausen representerer et viktig avbrekk i hverdagen for mange. – En god kaffepause kan være et enkelt, men virkningsfullt botemiddel mot stress. Ved å legge bort jobben og fokusere på å nyte kaffen i fem minutter, blir du både avslappet og fokusert. Så selv om kaffe har en oppkvikkende effekt, kan en ordentlig kaffepause redusere stress. Dette sier Marit Lynes i Norsk Kaffeinformasjon på www.kaffe.no.

For syvende år på rad inviterte Norsk Kaffeinformasjon til NM i slappa. Dette må være blant verdens mest avslappende konkurransegrener, hvor den med lavest hvilepuls går av med seieren. Ved å klikke på linken nedenfor kan du lese om årets vinner, samt finne mer god motivasjon for og en hyllest til vår daglige favoritt: kaffepausen! /Siv

http://www.kaffe.no/ellen-61-hvilte-seg-til-seier-i-kaffemesterskap/