Arkiv - februar, 2014

16:19 26 feb 2014

Løkka-Latte i New York

Hos den nyåpnede kaffebaren Búðin i Brooklyn kan du nå nyte New Yorks dyreste Latte, i følge gårsdagens Dagens Næringsliv.

«Kaffekjeden Starbucks tar 3,5 dollar for sin latte, mens Café Grumpy, som regnes som en av byens beste kaffebarer, nøyer seg med 4,25 dollar (…) Prisen på ti dollar – drøyt 60 kroner – er ny rekord i New York», skriver avisen og videre:

«Det er ikke snakk om årgangsvin, men en blanding av flybåren kaffe fra Oslo, lakris fra Danmark og melk fra lokale produsenter. De eksklusive kaffebønnene kommer fra Etiopia, men brennes av Tim Wendelboe på Grünerløkka i Oslo. 
Wendelboe, som er tidligere verdensmester i kaffebrygging, har fått kultstatus blant kaffekjennere for sin særpregede stil. Den varsomme brenningen gir kaffen hans en rik smak, ofte med hint av syrlige bær.
– Tim er nummer én! Vi elsker den skandinaviske stilen, sier medeier Crystal Pei hos Búðin. Ukentlig får han nybrente bønner fra Oslo. En Wendelboe-espresso koster seks dollar, mens en cappuccino koster én dollar mer.
– Vi er de eneste som selger «skandi-brent» kaffe i New York. Den er blitt så populær at vi allerede begynner å gå tom, sier Pei.»

Kanskje på tide med en tur til New York?

Foto: Dagens Næringsliv

 

12:40 14 feb 2014

Happy Valentine

Slik ser det ut når Kaffeknappen deler ut søte hjerter og gode klemmer til våre kunder på Valentines Day. Mediene refererer i dag til undersøkelser som viser at 70 % av nordmenn ikke bryr seg nevneverdig om Valentines Day. Men vi tør å påstå at 100 % av kundene vi besøker i dag gleder seg over hjerteesker med gele- og sjokoladehjerter!

  

 

 

 

 

 

 

09:55 13 feb 2014

Bibliotek

En av Kaffeknappens bærebjelker er kunnskap. Før de innovative og stilrene maskinene, før designkoppene, før innpakningen kommer fantastiske råvarer av høy kvalitet! Melk, te, sjokolade, kaffe har en ting til felles. Fellesnevnere som også deles med alle andre jordbruksprodukter. Alt er basert på kunnskap om dyrking, prosesser, videreforedling. Lidenskapen og kunnskapen hos menneskene bak er enorm.

I vårt bibliotek ønsker vi å samle kunnskap og inspirasjon som vi håper å dele med deg!

   

 

09:44 05 feb 2014

Kaffeknappen på kartet

… eller kartet på Kaffeknappen, om du vil.

Omtrent 90 % av verdens totale kaffeproduksjon leveres fra 20 land, som alle ligger rundt ekvator hvor forholdene for kaffedyrking er optimale. På vårt nye kontor har vi nå fått opp et flott kart som viser deg hvilke disse 20 landene er. Når du er hos oss kan du nå nyte en herlig kopp kaffe, mens du kan lære mer om hvilke land som dyrker mest kaffe, og hvilke land Norge importerer mest fra. Vet du for eksempel at Vietnam er blandt verdens største produsenter – men at det ikke er blandt landene Norge importerer mest fra? Mens det er motsatt for f.eks. Guatemala?

Kom innom på en kaffe så får du se (og smake)!

 

10:46 03 feb 2014

Oppskrift: KAFFEIS!

Kaffe og is er velkjente følgesvenner, og iskaffe er heller ingen stor nyhet. Men kaffeis – det krever en mann med lidenskap og kreativitet! Når Spiseret  Stavanger sin soussjef, Christian Andre Pettersen, kontaktet oss for å få teste kaffe i mat var vi ikke i tvil om at vi skulle skaffe forsyninger. Utstyrt med Lucaffe Piccolo e Dolce har han skapt denne isen, som vi har fått eksklussive rettigheter på å videreformidle. For å være helt sikre på å vekke nysgjerrigheten og smaksløkene, presenterer vi bildet først – og oppskriften etterpå.

Legg gjerne merke til at Christian Andre har pyntet isen med popcorn. I kaffens opprinnelsesland, Etiopia, er faktisk kaffe og popcorn tradisjonelle følgesvenner!

 

Ingredienser:

10 eggeplommer
7 dl fløte
3 dl melk
180 gr sukker
1 vaniljestang
85 gr kaffebønner

Fremgangsmåte:

1: Bland sammen sukker og eggeplommer

2: Kop opp melk, fløte og vanilje
Når dette har kokt opp, siles det i eggeblandinger mens du rører rundt.

3: Ha så tilbake i kjelen, som er skylt av ,og varm det forsiktig opp til det tykner mens du rører konstant med slikkepott i bunnet. (Ikke la det koke; da blir det eggerøre!)

4: Avkjøl kasserollen i vasken, som er fyllt med iskaldt vann og rør de to første minuttene.

5: Ha i kaffebønnene og la det trekke over natten for best resultat.

6: DAG 2:
Sil av kaffebønnene og kjør i en ismaskin eller fyll i en form og sett i fryseren.