Arkiv - mars, 2015

10:21 31 mar 2015

Påskekos med kaffe

Påske er høytid for hyggelige kaffestunder med familie og venner og her lærer du hvordan du imponerer med god påskekaffe!

Ola Persson fra Sverige har sin bakgrunn fra ZOÉGAS og reiser nå verden rundt som Master Barista og Beverage Developer for Nestlé Professional. Vi har fått ham til å anbefale to virkelig gode påskedrikker tilpasset nordmenns påsketradisjoner som gjerne preges av enten langrenn/bål/fjellhytte eller bypåske/middagsgjester/sommerhytte.

Espresso Vulcano

1 teskje espresso (eks Nescafe) og 35 ml varmt vann
eller en dobbel espresso
15-20 ml Vikingmelk/kondensert melk
1 klype Kayennepepper
Appelsinskall (ca 1×3 cm)

Legg appelsinskall og espresso i en pitcher eller et glass, og la det hvile
Hell Vikingmelk i et shotglass – gjerne med stett – og strø Cayennepepper over. Hell forsiktig espressoen over (uten appelsinskallet). Rør og nyt!

Her kan du se Ola Persson lage denne drikken!

Bålkaffe med appelsin og kardemomme

1 liter kaffe
¼ – ½ appelsin
5-10 kardemommekjerner

Legg kaffe, appelsin og kardemommekjerner i en tøypose og la dette trekke i varmt vann (96 grader) i ca. 4 minutter. Du kan også tilsette alt i kaffefilteret om du har en kaffetrakter for hånden.

Et par ekstra triks for bålkaffen
Om du vil, kan du også teste disse enkle triksene for kaffen du koker på bålet:

Alt 1: Bruk en liten lyngkvist e.l. som filter i tuten på kaffekjelen når du heller i koppene.
Alt 2: Etter at du har gitt kaffen et lite oppkok: stikk en glødende bjørkepinne i kaffen.

 

GOD PÅSKE!

10:10 26 mar 2015

«The Most Qualified Coffee Company In The World»

Kaffeknappens Master Barista Matte Carlsson forteller stolt om Kaffeknappens kvalitetsfokus i vårens nummer av CAFE EUROPE, SCAE’s magasin som gis ut i hele Europa. Som vi tidligere har fortalt, er Matte den første i Norge og Sverige som har oppnådd den prestisjefylte SCAE Coffee Diploma. Våre ideer verdsettes ute i Europa, og det gjør oss ennå mer overbeviste om at vi er på rett vei!

«Our ambition at Kaffeknappen is to be the numer one leader in coffee solutions for businesses. We want to become an ambassador for speciality coffee in the workplace and to educate our customers and the public about what really good coffee is», sier Matte Carlson i intervjuet.

Hele intervjuet med Matte kan du lese her.

 

 

15:02 11 mar 2015

Trylle med kaffemaskinen

De fleste bedrifter har i dag en god kaffemaskin som sørger for gode og trofaste kaffekopper hver dag. Forhåpentligvis har du også kaffe eller espresso av høy kvalitet til maskinen.

Akkurat som at vi i Norge har blitt stadig mer bevisste på hva slags vin vi drikker, har vi også blitt mye mer bevisste på hva slags kaffe vi har i koppen. Mange ønsker variasjon og å kunne påvirke resultatet. Har du noen gang tenkt på at du faktisk kan påvirke hva slags «svart kaffe» du får fra kaffemaskinen på kontoret?

En av våre SCAE-sertifiserte baristaer, Daniel Frankowski, gir deg her tre måter å trylle på med kaffemaskinen.

AMERICANO
Lag først en espresso og tilsett varmt vann etterpå. Da kan du selv bestemme mengden vann og med andre ord hvor sterk eller mild kaffe du får. Du kan også sjonglere mellom enkel eller dobbel espresso.

LONG BLACK
Ta først varmt vann og tilsett enkel eller dobbel espresso etterpå. Fordelen her er at du unngår å brenne bort aromaene fra espressoen om varmtvannet er veldig varmt; du kan gjerne la vannet stå og vente litt. Du beholder dessuten cremaen!

ESPRESSOSJOK
Lag en kakao, og tilsett enkel eller dobbel espresso. Et bra og oppkvikkende alternativ til en vanlig sjokoladedrikk.

LYKKE TIL!

PS: Ønsker du god kaffe til din bedrift – kontakt oss gjerne eller les mer om våre kaffeavtaler for bedrifter.