Arkiv - desember, 2015

13:41 17 des 2015

Kaffetrender i verden….

Om man ser seg rundt på messer, konkurranser og andre kafferelaterte eventer rundt omkring i verden, så ser man påfallende ofte veldig mange mennesker av asiatisk opprinnelse. I Asia drikker man vel mest te tenker du kanskje? Begynner interessen for kaffe å bli stor der borte?

Ikke i det hele tatt er svaret. Kaffeinteressen og trenden har funnes der lenge. Det kan nemlig ofte være slik at de trendene som vi ser kommer til oss, fremfor alt fra USA, egentlig allerede har allerede eksistert lenge som f.eks i Japan.

Iced Coffee, ulike håndbryggingsmetoder og andre ting som det prates om har eksistert lenge i Japan, noe som vi har blitt oppmerksomme på i det siste. Vi ser også at Baristan har en meget høy status i for eksempel Sør-Korea og Japan, og utdannelser innenfor emnet er veldig populære. Her tar man tar dette veldig seriøst. Et eksempel på dette er at vi i Norden har to personer som har oppnådd 100-poengsnivået (hvor vår egen Master Barista Matte Carlson er en av disse to!) mens det i Sør-Korea finnes over 30 personer på tilsvarende nivå.

Et eksempel på en trend som ikke helt har slått igjennom her i Norden enda er Cold Brew Coffee. Kort fortalt så brygger en ikke kaffe i varmt vann, men bruker kaldt vann isteden. Bryggeprosessen tar svært lang tid, minst 12 timer! Tanken med dette er, akkurat som med Raw Food, er at råvaren beholder flere av de fordelaktige stoffene og inneholder mindre av de uønskede stoffene som oppstår når de blir oppvarmet. For eksempel så er koffeininnholdet vanligvis lavere.

Det har blitt skrevet en del artikler om kaffeinfluenser fra Asia og en av disse artiklene kan du lese på linken under. //Boban

https://www.thrillist.com/drink/nation/japanese-coffee-trends-in-america