Arkiv - april, 2017

12:21 21 apr 2017

Espresso Martini by Matte

En av favorittene fra London Coffee Festival var Espresso Martini. Under finner dere tolkningen av denne drikken fra vår Master Barista Matte Carlson.

Ingredienser:

  • 50ml premium vodka
  • 35ml Kaluha kaffelikør
  • 1 shot (40ml) Varesina Silver Espresso (eller en annen 100% Arabica espresso)
  • Isbiter

Bland vodka, kaffelikør og en ferskbrygget espresso i en shaker sammen med isbitene og rist ordentlig. Server drinken i et martiniglass sammen med noen isbiter og pynt med kaffebønner. Håper det smaker! //Matte

En espresso martini i  vårsolen fra årets kaffefestival i London.

En espresso martini i vårsolen fra årets kaffefestival i London.

11:26 17 apr 2017

London Coffee Festival 2017

London Coffee Festival er Storbritannias og en av verdens største kaffefestivaler for å presentere og markere Londons kreative og innovative kaffescene. Vi anbefaler dere å lese rapporten fra vår Master Barista som var til stede på festivalen.

Festivalen, som er den offisielle starten for UK Coffee Week, samler over 30 000 kaffenerder for å fråtse i smaker, design og nyheter innenfor kaffeverden. Som besøkende har du muligheten til å møte noen av verdens beste baristaer og se de utføre håndverket sitt. Et hundretalls utstillere tilbyr prøvesmaking av kaffe, spesial te og mengder av spennende spiselig tilbehør, alt rammet inn i en vakker setting med liveband som gir musikk til opplevelsen. Blant de fantastiske fristelsene som fantes der var det imidlertid noen ting som utmerket seg og som jeg tror vi kommer til å se mye av i fremtiden:

  • Coldbrew – Blir bare mer og mer populært og den kommer i en rekke varianter, på flaske og i bokser, håndbrygget. Både store og små aktører kommer med sine varianter, så vi får se når det begynner å blomstre opp her i Norge.
  • Spesialkaffe i Nespresso-kapsler fra mindre brennerier har nå begynt å dukke opp, noe som er gledelig, da det gir flere muligheter til å prøve spennende blandinger hjemme.
  • Melkesubstitutter har på alvor tatt seg over Atlanteren og det dukker nå opp flere varianter. Havredrikke kjenner nok flere til her hjemme, men vi har til og med mandel, kokos og soyaprodukter som alle fungerer veldig bra til å skumme til cappuccinoen eller latten.
  • Helse- og miljøtrenden fortsetter og det eksperimenteres med islatte og til og med kaffedrikker som inneholder superbær og grønne produkter til fordel for sukkeret som det reduser.

//Matte

milk_LCF Cimbali_wagon_LCF Shelf_LCF