Barista Corner

Her deler vi våre tanker og drømmer med deg. Vi ønsker å være en inspirasjonskilde for alle som elsker kaffepausen og alt den står for. Vi byr på kunnskap, nyheter og trender – så om du vil være først med det siste, er det her du skal henge!

12:16 04 Apr 2014

Cronuts på Skøyen

I september 2013 skrev vi om Cronut – den store, nye trenden i USA. Hos Maschmanns Matmarked – en av våre nye naboer på Skøyen – fant vi vår første Cronut i Norge. Når du tenker at det ikke kan bli søtere eller bedre (og mer unødvendig?) enn en donut eller en croisant allerede er, så er det nettopp det det kan. Fantastisk godt!! Her kan du lese innlegget fra september.

 

 

 

16:19 26 Feb 2014

Løkka-Latte i New York

Hos den nyåpnede kaffebaren Búðin i Brooklyn kan du nå nyte New Yorks dyreste Latte, i følge gårsdagens Dagens Næringsliv.

“Kaffekjeden Starbucks tar 3,5 dollar for sin latte, mens Café Grumpy, som regnes som en av byens beste kaffebarer, nøyer seg med 4,25 dollar (…) Prisen på ti dollar – drøyt 60 kroner – er ny rekord i New York”, skriver avisen og videre:

“Det er ikke snakk om årgangsvin, men en blanding av flybåren kaffe fra Oslo, lakris fra Danmark og melk fra lokale produsenter. De eksklusive kaffebønnene kommer fra Etiopia, men brennes av Tim Wendelboe på Grünerløkka i Oslo. 
Wendelboe, som er tidligere verdensmester i kaffebrygging, har fått kultstatus blant kaffekjennere for sin særpregede stil. Den varsomme brenningen gir kaffen hans en rik smak, ofte med hint av syrlige bær.
– Tim er nummer én! Vi elsker den skandinaviske stilen, sier medeier Crystal Pei hos Búðin. Ukentlig får han nybrente bønner fra Oslo. En Wendelboe-espresso koster seks dollar, mens en cappuccino koster én dollar mer.
– Vi er de eneste som selger «skandi-brent» kaffe i New York. Den er blitt så populær at vi allerede begynner å gå tom, sier Pei.”

Kanskje på tide med en tur til New York?

Foto: Dagens Næringsliv

 

12:40 14 Feb 2014

Happy Valentine

Slik ser det ut når Kaffeknappen deler ut søte hjerter og gode klemmer til våre kunder på Valentines Day. Mediene refererer i dag til undersøkelser som viser at 70 % av nordmenn ikke bryr seg nevneverdig om Valentines Day. Men vi tør å påstå at 100 % av kundene vi besøker i dag gleder seg over hjerteesker med gele- og sjokoladehjerter!

  

 

 

 

 

 

 

09:55 13 Feb 2014

Bibliotek

En av Kaffeknappens bærebjelker er kunnskap. Før de innovative og stilrene maskinene, før designkoppene, før innpakningen kommer fantastiske råvarer av høy kvalitet! Melk, te, sjokolade, kaffe har en ting til felles. Fellesnevnere som også deles med alle andre jordbruksprodukter. Alt er basert på kunnskap om dyrking, prosesser, videreforedling. Lidenskapen og kunnskapen hos menneskene bak er enorm.

I vårt bibliotek ønsker vi å samle kunnskap og inspirasjon som vi håper å dele med deg!

   

 

09:44 05 Feb 2014

Kaffeknappen på kartet

… eller kartet på Kaffeknappen, om du vil.

Omtrent 90 % av verdens totale kaffeproduksjon leveres fra 20 land, som alle ligger rundt ekvator hvor forholdene for kaffedyrking er optimale. På vårt nye kontor har vi nå fått opp et flott kart som viser deg hvilke disse 20 landene er. Når du er hos oss kan du nå nyte en herlig kopp kaffe, mens du kan lære mer om hvilke land som dyrker mest kaffe, og hvilke land Norge importerer mest fra. Vet du for eksempel at Vietnam er blandt verdens største produsenter – men at det ikke er blandt landene Norge importerer mest fra? Mens det er motsatt for f.eks. Guatemala?

Kom innom på en kaffe så får du se (og smake)!

 

10:46 03 Feb 2014

Oppskrift: KAFFEIS!

Kaffe og is er velkjente følgesvenner, og iskaffe er heller ingen stor nyhet. Men kaffeis – det krever en mann med lidenskap og kreativitet! Når Spiseret  Stavanger sin soussjef, Christian Andre Pettersen, kontaktet oss for å få teste kaffe i mat var vi ikke i tvil om at vi skulle skaffe forsyninger. Utstyrt med Lucaffe Piccolo e Dolce har han skapt denne isen, som vi har fått eksklussive rettigheter på å videreformidle. For å være helt sikre på å vekke nysgjerrigheten og smaksløkene, presenterer vi bildet først – og oppskriften etterpå.

Legg gjerne merke til at Christian Andre har pyntet isen med popcorn. I kaffens opprinnelsesland, Etiopia, er faktisk kaffe og popcorn tradisjonelle følgesvenner!

 

Ingredienser:

10 eggeplommer
7 dl fløte
3 dl melk
180 gr sukker
1 vaniljestang
85 gr kaffebønner

Fremgangsmåte:

1: Bland sammen sukker og eggeplommer

2: Kop opp melk, fløte og vanilje
Når dette har kokt opp, siles det i eggeblandinger mens du rører rundt.

3: Ha så tilbake i kjelen, som er skylt av ,og varm det forsiktig opp til det tykner mens du rører konstant med slikkepott i bunnet. (Ikke la det koke; da blir det eggerøre!)

4: Avkjøl kasserollen i vasken, som er fyllt med iskaldt vann og rør de to første minuttene.

5: Ha i kaffebønnene og la det trekke over natten for best resultat.

6: DAG 2:
Sil av kaffebønnene og kjør i en ismaskin eller fyll i en form og sett i fryseren.

 

 

17:28 29 Jan 2014

Nytt kontor

Alle som har flyttet – både kontor og hjem – vet at prosessen er både spennende og utfordrende. Vi begynner å bo oss inn i våre nye lokaler i Hoffsveien. Når de siste detaljene kommer på plass gleder vi oss både til innflytningsfest og til å dele gode kaffeopplevelser med våre kunder. Her kommer noen små smakebiter:

  

14:18 12 Dec 2013

New Naturals tar verden med storm

Foto: Veniacoffee.com 

En av de absolutt seneste nyhetene på kaffehimmelen er egentlig ingen nyhet. Isteden er det et langt blikk i bakspeilet. Faktisk helt tilbake til før dagens nitidige tørkeprosesser. Det er også anledningen til at det anses å være en nyhet, ettersom det var på 1800-tallet denne tørkeprosessen sist ble praktisert. Den nygamle måten gir kaffesorter som benemnes “New Natural” og hemmeligheten ligger i at kaffebønnen, som egentlig er kjernen i kaffebæret, tørkes inni bæret. Det vil si at bæret i seg selv ikke fjernes før tørkeprosessen. Denne “nye” måten krever veldig høy kunnskap om når tørkingen er perfekt. Minste lille tid for mye, og smaken er helt ødelagt. Men om man treffer rett, får bønnene en helt ny karakter og smaksnyanser som verdsettes høyt av kaffeelskere. 

New Naturals leveres enn så lenge nesten utelukkende fra Etiopia. Der har man finjustert prosessen i mange år og nå blir resultatet så ekstremt bra at ryktet om New Naturals spres som ild i tørt gress over hele verden. Kaffen har vært på markedet i noe tid, men nå begynner de små og eksklussive brenneriene, først og fremst i Nord-Amerika, å tilby egenbrente New Naturals og det har blitt en stor “snakkis” i kaffeverden.

En perfekt tørket-i-frukten-bønne gir en kompleks sødme som kan anta flere ulike snaksnyanser, som overdådig bærsmak og mørk sjokolade i lysere brenninger, og man kan også få frem mandarinsmak. En fornemmelse av veldig mild alkohollignende ettersmak som best kan sammenlignes med konjakk eller amerikanske whiskysorter, rødvin eller i blandt til og med gin. Helhetsopplevelsen av de beste New Natural-kaffesortene er veldig tiltalende. Men, om tørkningsprosessen har gått for langt kan opplevelsen bli den motsatte – særlig om kaffen er blitt avkjølt. Det er med andre ord viktig å finne rett! Som et første steg bør du veldige opprinnelse fra Sør-Etiopia – der  er presisjonen veldig god.

Kort oppsummert: om du virkelig vil imponere dine kaffeelskende venner, er det en nøye utvalgt New Naturals du bør satse på. 

Vil du lese mer om New Naturals? Les Kenneth Davids utmerkede rapport på siden Coffee Review

 

12:45 06 Dec 2013

Tea Tasting

I nydelige omgivelser ble vi invitert til tea tasting med Newby. For å smake på te, er det viktig at teen er brygget under riktig temperatur og med riktig tid. For å få frem de gode aromaene i de ulike blandingene må temperaturen reduseres før man smaker; det er da man kan skille god kvalitet fra mindre god. Teen slurper man i seg fra store skjeer. Det er store likheter med hvordan man smaker på te, vin og kaffe – men på ett område skiller te seg fra de andre: det hele avsluttes med nydelige scones og sandwich!

    

14:21 26 Nov 2013

Marias Chai Latte

Desember og julestemning står for tur. Chai Latte må kunne sies å være blandt de drikkene som virkelig dufter av jul. Her viser en av våre dyktige baristaer Maria deg hvor enkelt det er å lage. Vil du ha den søtere kan du gjerne tilsette honnig eller chai sirup. 

1: Lag en kopp chai te med lite vann, ca 1/3 av vanlig mengde. 

2: Steam melken. Om du har manuel steamer kan du med fordel steame litt tykkere enn
du normalt ville gjort til en latte: det skal lukte litt grøt! 

3: Hell i melken og nyt – gjerne med en pepperkake.