14:58 23 okt 2015

Har du vært på julegaveshopping ennå?

Har du kontroll på julegavene til de ansatte i år? Hva skal du gi bort til kundene som du setter så stor pris på? Vi i Kaffeknappen har samlet sammen et nøye utvalgt knippe flott gaveforslag. Ikke overraskende, har vi fokusert på god smak – eller rettere sagt noe å servere mat eller drikke med god smak i.

Med Beer Collection fra Orrefors får du ølglass som bringer frem det aller beste i ølet; enten det er lager eller pils. Kosta Boda Cupcake Bowl skaper garantert oppmerksomhet på møterommet eller ved sofaen hjemme. Ennå flere smakelige forslag får du når du snakker med din kontaktperson hos Kaffeknappen!

 

 

10:17 22 mai 2015

There Is Only Coffee

Blandt verdens beste områder for dyrking av kaffe er Sidamo-distriktet i Ethiopia. Her velsigner de sine barn og familiemedlemmer med uttrykk som «Flourish Like A Coffee Plant» og «May God give you the smell of coffee roasting».

Real Food Media Contest er et initiativ for å fremme bærekraftig mat og drikke ved å bruke filmens evne til å dele og formidle sterke budskap. Blandt finalistene er denne vakre filmen fra Sidamo, Ethiopia. Når man ser deres lidenskapelige forhold til kaffe og hvordan de samarbeider, er det ingen tvil igjen om hvorfor ZOEGAS 010 ETHIOPIA – som i all hovedsak inneholder bønner fra nettopp Sidamo-distriktet – er en av våre bestselgere!

Filmen «There Is Only Coffee» finner du her! Vi anbefaler varmt å bruke noen små minutter på både inspirasjon og nyttig kunnskap i kaffeproduksjon.

 

 

10:47 14 apr 2015

Slipp sommeren inn på kontoret!

Når dagene og kveldene blir lenger og lysere ønsker vi gjerne det samme for det vi spiser og drikker. På kontoret ønsker vi gjerne en lysere kaffe og en litt mer fruktig te. Pepperkaker og sjokolade byttes kanskje ut med frukt og lettere snacks – og kanskje en og annen is etterhvert som kvikksølvet klatrer stadig høyere.

Nye Limited Edition fra ZOÉGAS gir deg akkurat det du ønsker deg! Summer Edition er en fruktig, lett blomstrende kaffe med smak av solmodne epler og en fornemmelse av smørkaramell. Kaffen består av 100 % Arabica fra Sør-Amerika og Øst-Afrika. Resultatet er en kaffe som gjør seg riktig godt sammen med en forfriskende fruktsalat, eller andre lettere retter som kombinerer søtt og syrlig.

Les gjerne mer om kaffen på ZOÉGAS sine nettsider, og når du har bestemt deg så slår du selvsagt på tråden!

 

 

 

10:21 31 mar 2015

Påskekos med kaffe

Påske er høytid for hyggelige kaffestunder med familie og venner og her lærer du hvordan du imponerer med god påskekaffe!

Ola Persson fra Sverige har sin bakgrunn fra ZOÉGAS og reiser nå verden rundt som Master Barista og Beverage Developer for Nestlé Professional. Vi har fått ham til å anbefale to virkelig gode påskedrikker tilpasset nordmenns påsketradisjoner som gjerne preges av enten langrenn/bål/fjellhytte eller bypåske/middagsgjester/sommerhytte.

Espresso Vulcano

1 teskje espresso (eks Nescafe) og 35 ml varmt vann
eller en dobbel espresso
15-20 ml Vikingmelk/kondensert melk
1 klype Kayennepepper
Appelsinskall (ca 1×3 cm)

Legg appelsinskall og espresso i en pitcher eller et glass, og la det hvile
Hell Vikingmelk i et shotglass – gjerne med stett – og strø Cayennepepper over. Hell forsiktig espressoen over (uten appelsinskallet). Rør og nyt!

Her kan du se Ola Persson lage denne drikken!

Bålkaffe med appelsin og kardemomme

1 liter kaffe
¼ – ½ appelsin
5-10 kardemommekjerner

Legg kaffe, appelsin og kardemommekjerner i en tøypose og la dette trekke i varmt vann (96 grader) i ca. 4 minutter. Du kan også tilsette alt i kaffefilteret om du har en kaffetrakter for hånden.

Et par ekstra triks for bålkaffen
Om du vil, kan du også teste disse enkle triksene for kaffen du koker på bålet:

Alt 1: Bruk en liten lyngkvist e.l. som filter i tuten på kaffekjelen når du heller i koppene.
Alt 2: Etter at du har gitt kaffen et lite oppkok: stikk en glødende bjørkepinne i kaffen.

 

GOD PÅSKE!

10:10 26 mar 2015

«The Most Qualified Coffee Company In The World»

Kaffeknappens Master Barista Matte Carlsson forteller stolt om Kaffeknappens kvalitetsfokus i vårens nummer av CAFE EUROPE, SCAE’s magasin som gis ut i hele Europa. Som vi tidligere har fortalt, er Matte den første i Norge og Sverige som har oppnådd den prestisjefylte SCAE Coffee Diploma. Våre ideer verdsettes ute i Europa, og det gjør oss ennå mer overbeviste om at vi er på rett vei!

«Our ambition at Kaffeknappen is to be the numer one leader in coffee solutions for businesses. We want to become an ambassador for speciality coffee in the workplace and to educate our customers and the public about what really good coffee is», sier Matte Carlson i intervjuet.

Hele intervjuet med Matte kan du lese her.

 

 

15:02 11 mar 2015

Trylle med kaffemaskinen

De fleste bedrifter har i dag en god kaffemaskin som sørger for gode og trofaste kaffekopper hver dag. Forhåpentligvis har du også kaffe eller espresso av høy kvalitet til maskinen.

Akkurat som at vi i Norge har blitt stadig mer bevisste på hva slags vin vi drikker, har vi også blitt mye mer bevisste på hva slags kaffe vi har i koppen. Mange ønsker variasjon og å kunne påvirke resultatet. Har du noen gang tenkt på at du faktisk kan påvirke hva slags «svart kaffe» du får fra kaffemaskinen på kontoret?

En av våre SCAE-sertifiserte baristaer, Daniel Frankowski, gir deg her tre måter å trylle på med kaffemaskinen.

AMERICANO
Lag først en espresso og tilsett varmt vann etterpå. Da kan du selv bestemme mengden vann og med andre ord hvor sterk eller mild kaffe du får. Du kan også sjonglere mellom enkel eller dobbel espresso.

LONG BLACK
Ta først varmt vann og tilsett enkel eller dobbel espresso etterpå. Fordelen her er at du unngår å brenne bort aromaene fra espressoen om varmtvannet er veldig varmt; du kan gjerne la vannet stå og vente litt. Du beholder dessuten cremaen!

ESPRESSOSJOK
Lag en kakao, og tilsett enkel eller dobbel espresso. Et bra og oppkvikkende alternativ til en vanlig sjokoladedrikk.

LYKKE TIL!

PS: Ønsker du god kaffe til din bedrift – kontakt oss gjerne!

10:33 12 feb 2015

Nio har blitt tildelt ytterligere en prestisjetung designpris!

Det er med stolthet vi i Kaffeknappen kan fortelle at kaffemaskinen de Jong Nio har blitt tildelt ennå en prestisjetung designpris; the iF DESIGN AWARD! iF har vært en dedikert utdeler av rettferdige, uavhengige og hederlige designpriser helt siden 1953 og har fått en topposisjon på den internasjonale prishimmelen. En pris fra iF er et sterkt kvalitetsstempel med anerkjennelse verden over, og prismottakerne favner områder fra store bilselskaper til individuelle designbyråer.

   

Red Dot Design Award
I 2014 ble Nio tildelt den prestisjetunge designprisen Red Dot Design Award. Det er bare å se på listen over tidligere vinnere – med bedrifter som BMW og Apple – for å forstå hvilken tyngde som ligger bak denne prisen. Red Dot Design Awards er en av verdens mest prestisjefylte priser der mange ulike faktorer som funksjonalitet, ergonomi og holdbarhet spiller inn.

Da de Jong Duke fikk tildelt Red Dot Design-prisen kommenterte Daglig Leder hos de Jong, Marits JC de Jong: «Vi ser på denne utmerkelsen som en bekreftelse og en anerkjennelse for den jobben som våre ingeniører, designere, leverandører og alle andre innblandede har lagt ned i utviklingen av Nio. Det er også en anerkjennelse av vår filosofi ved all produktutvikling; å tilføre verdi ved å ha fokus på ytelse og pålitelighet uten å gå på kompromiss med design og kundeopplevelse.»

Kaffeknappen i referansegruppen
Det som gjør oss i Kaffeknappen ekstra stolte, er det faktum at Kaffeknappen har deltatt i referansegruppen ved utviklingen av denne kaffemaskinen – en prosess som ble ledet av det nederlandske designselskapet Scope. Vår erfaring har spilt en viktig rolle i utviklingsarbeidet og sluttresultatet gjør oss alle veldig glade og fornøyde.

Vil du ha en flott Nio kaffemaskin på ditt kontor?  

13:30 03 feb 2015

SCAE Coffee Diploma till Kaffeknappens Advisory Barista Matte Carlson!

Vi gratulerer vår kollega i Kaffeknappen Sverige, Matte Carlson, som har oppnådd 100 poeng i SCAE Coffee Diploma System! Han mottar dermed sitt SCAE Coffee Diploma; et nivå som han i dag er alene om i Sverige og Norge. Matte Carlson er dessuten en av tre SCAE Authorised Trainers i Sverige, som berettiger ham til å sertifisere andre baristaer.

 

Speciality Coffee Association of Europe, SCAE, er en organisasjon som arbeider for å øke kunnskapen og kvaliteten i kaffebransjen og hos alle kaffekonsumenter verden rundt. Medlemmene tilhører alle områder i kaffeverden; baristaer, caféeiere, maskinleverandører, kaffebrennerier m.m. En blanding av eksperter og entusiaster, med andre ord.

Organisasjonen har utviklet et utdannelsessystem – SCAE Coffee Diploma System – med utdannelse i alt fra grunnleggende kaffekunnskaper til ytterste ekspertnivå. SCAE (sammen med SCAA) arrangerer dessuten konkurranser som World Barista Championship (WBC), World Brewers Cup Championship og The World Latte Art Championship.

For oss i Kaffeknappen er dette et viktig steg mot våre mål om å øke hele organisasjonens kunnskapsnivå, så kvaliteten på våre tjenester motsvarer det høye nivået som våre kunder både krever og fortjener. I dag ser vi at etterspørselen etter kaffeløsninger av høy kvalitet hele tiden øker på markedet, på samme måte som kunnskapen om at man kan stille høyere krav.

Sist fredag ble Matte hyllet og feiret av hele Kaffeknappen og våre venner i Nestle Professional!

13:29 14 jan 2015

Nyhet! Rooibos Orange

Helt perfekt til vinter og snø lanserer vi nå en varmende nykommer i Bogawantalawa-familien vår; Rooibos Orange. Bogawantalawadalen er, som våre tedrikkende entusiaster vet, en fantastisk dal på Sri Lanka med meget høy kvalitet på sin te. Rooibos, derimot, importeres dit fra Cederbergfjellene i Sør-Afrika. Les mer om Rooibos i dette blogginnlegget.

Bogawantalawa vet at Kaffeknappen og våre kunder stiller høye krav til kvalitet og smak. Spesielt for oss har de laget en mild Rooibos te. Det er benyttet både Long Cut Rooibos og Short Cut Rooibos. Long Cut er svakere og Short Cut er sterkere i smaken, og kombinasjonen blir alltid den aller beste. 

Teen er tilsatt appelsin og sitron og dessuten lakris fra Egypt og vi garanterer at dette er en helt fantastisk kombinasjon. Vi håper dere får mange anledninger til å nyte denne varmende og oppfriskende teen nå i vinterkulden!

 

13:28 14 jan 2015

Hva er Rooibos?

Vi i Kaffeknappen er vitebegjærlige om våre produkter og det håper vi du også er! For hva er egentlig Rooibos?

Hvor kommer Rooibos fra?
Cederbergfjellene, vest i Sør-Afrika, er det eneste stedet i verden hvor Rooibos vokser fritt. Regionen er preget av varme og tørre somre, våte vintre og en grov, sandholdig jord som er optimal for planten med det botaniske navnet Aspalathus Linearis. Rooibos er egentlig ikke en teplante (Camellia Sinensis), men trekkes og drikkes på samme måte og vi tenker derfor ofte på dette som en form for te.

 
Foto: Rooibos Ltd

Busken er ca 1-2 meter høy, og «nålene» er grønne. Det er under oksideringen at fargen skifter til rødbrun.

Det er ikke helt klart når lokalbefolkningen i Cederbergfjellene oppdaget denne barnålaktige planten og laget smakfulle, varmende drikker av den ved å kutte, banke og oksidere denne ved å la den tørke i sola. Det skal være en russer ved navn Benjamin Ginsberg, som først så markedspotensialet i denne. Vi anbefaler å se filmen «The Story of Rooibos – nectar of nature» fra Rooibos Ltd. I dag jobber mer enn 5000 personer i Rooibosindustrien i området. Årlig produseres det ca 12 000 tonn, hvorav ca 5000 tonn eksporteres til mer enn 30 land og etterspørselen er sterkt økende.


Foto: Rooibos Ltd

Helse
Det er bevist at Rooibos inneholder en rekke helsebringende egenskaper, bl.a. er den rik på antioksidanter og er dessuten fri for både koffein og tanniner. Les gjerne mer om dette hos South African Rooibos Council.

Lage en god kopp Rooibos
Med Rooibos sin milde smak, smaker den like godt kald som varm og det skal ikke være behov for å tilsette sukker. Du får best frem smakene ved å tilsette kokende vann og la den trekke i 4-5 minutter. Nytes gjerne med gode venner og kollegaer.

Her ser du innholdet fra en pose med vår herlige Bogawantalawa Rooibos Orange: