Barista Corner

Her deler vi våre tanker og drømmer med deg. Vi ønsker å være en inspirasjonskilde for alle som elsker kaffepausen og alt den står for. Vi byr på kunnskap, nyheter og trender – så om du vil være først med det siste, er det her du skal henge!

14:50 17 Okt 2014

“Vann forandrer alt”

Hvor ofte reflekterer vi over at kvaliteten på vannet vi bruker til å lage kaffe er en ekstremt avgjørende faktor for kvalitet og smak? Det samme gjelder også den varmende teen som blir bedre og bedre jo lavere gradestokken kryper. Og ikke minst: hvor høyt verdsetter vi egentlig det faktum at vi har rent, friskt og velsmakende vann rett fra kranen? På Kaffeknappens kontor – og så godt som alle andre kontorer landet rundt – kan vi når som helst hente oss et glass vann, avkjølt og gjerne tilsatt kullsyre fra et skinnende blankt tappetårn. Isbiter? Ikke noe problem!

 

Hvor ofte reflekterer vi over at ikke alle er like heldige som oss? Tilgang på rent vann er tema for årets TV-aksjon på NRK og går til Kirkens Nødhjelp.

«Tilgang til rent vann dreier seg ikke om å bli utørst, det betyr at mennesker overlever og holder seg friske. Tilgang til vann sikrer avlinger og mat til befolkningen. Kvinner og barn får muligheten til utdanning og arbeid når de ikke må bruke mange timer hver dag på å gå etter rent vann. Når turen etter vann blir kort er de også mindre utsatte for vold og seksuelle overgrep. For å styrke flere av disse positive ringvirkningene vil Kirkens Nødhjelp også sette opp latriner og gjøre andre tiltak for å bedre sanitære forhold og hygiene».  www.blimed.no

Heldigvis finnes det organisasjoner som Kirkens Nødhjelp og vi ønsker all lykke til med aksjonen søndag 19. oktober!  En annen aktør som jobber steinhardt for dette, Water Aid, besøkte Kaffeknappens Stockholmkontor for et års tid siden.  Der fikk vi bl.a. lære at kvinner i fattige land i snitt bruker 40 % av dagen sin på å skaffe vann for dagens oppgaver samt for å kunne lage mat. For hver krone man bruker på vann og sanitet i disse områdene får man fire kroner tilbake i økt produktivitet! Dette kan du lese om i vårt magasin Epicure 2014 – eller her: epicure_NO_2014_sid20-21

Vi oppfordrer alle til å støtte TV-aksjonen og Kirkens Nødhjelp! Bli med!

Foto: Kirkens Nødhjelp/TV-aksjonen 2014

15:49 24 Sep 2014

Trendspotting: Ice Cream Cone Demitasse

Alfred Coffee & Kitchen på West Hollywood Melrose Place har skapt en ny snakkis: Chocolate Dipped Ice Cream Cone Demitasse! På norsk blir dette noe sånt som sjokoladetrukket iskjeks med espresso eller macchiato. Ser rett og slett lekkert ut – så gjenstår det å se om trenden brer om seg!

Foto: dailycoffeenew.com og alfredcoffee.com

11:16 10 Sep 2014

“Useless as a chocolate teapot”

Te og sjokolade smaker fortreffelig sammen, men går det å lage en tekanne av sjokolade? Uttrykket “useless as a chocolate teapot” brukes i Storbritannia som betegnelse på noe helt ubrukelig.

The PTC i York er Nestles “Global Centre For Confectionery Research and Development”. PTC og Nestlé Master Chocolatier John Costello og hans team ble utfordret av BBC1 One Show; hvor ubrukelig er egentlig en sjokoladetekanne?

Kravet for å klare utfordringen, var at kannen måtte kunne brygge teen i to minutter for så å produsere en kopp te av perfekt kvalitet.
 
Konklusjonen finner du her.
…så nå vet du hva du skal svare om du noen gang blir anklaget for å være like ubrukelig som en sjokoladetekanne!
  

 

11:58 11 Jul 2014

Favorittkaffe

Kaffe er kaffe!
Vi våger å påstå at det er ennå mindre sant enn at ost er ost, som det sies i reklamen.

Norsk Kaffeinformasjon har tatt temperaturen på den norske befolkningen, og deres resultater viser at 80 % av oss foretrekker kaffen svart. Men hva er egentlig en svart favorittkaffe? Den du trakter hjemme på kjøkkenet hos mor og heller i koppen du har brukt siden den sommeren det var så kaldt på 80-tallet en gang? For andre vil det være en americano i skinnende hvitt porselen, på en uteservering badet i sol – kanskje i New York eller Paris.

Hvem man drikker kaffen sammen med, er også en x-faktor i ligningen for å regne ut hva en favorittkaffe er: sommerens flørt eller ferietur med familie?

Hva er din favorittkaffe? Del gjerne bilder på instagram med #favorittkaffe og #kaffeknappen.
God sommer!

 

 

12:50 10 Jul 2014

Summer in London?

London er en veldig attraktiv destinasjon på sommeren. Kort reisetid, bra shopping og et fantastisk uteliv. Har du tenkt på at London også er en fantastisk kaffeby? Mange av dem er en omvei verdt!

Hvordan lykkes med den perfekte kafferunden i London? Jo, du kan investere i boken The London Coffee Guide. Dette er ikke bare en guide til de beste kaffestedene i London, men inneholder også mye matnyttig om kaffe. Om du ikke vil slepe rundt på en bok finnes selvsagt en app du kan bruke!

God tur til London!

Les mer på http://www.londoncoffeeguide.com/Home.aspx 

 

15:10 30 Apr 2014

Baristasertifisert baristateam

Hele vårt flotte baristateam er nå sertifiserte baristaer. Både teoretiske og praktiske tester ble bestått med glans! Vi er med andre ord ennå bedre rustet til å servere våre kunder fantastiske kaffeopplevelser. Vi er veldig stolte av Einar, Stine, Paulina og Daniel!

Og som om ikke det var nok: under sist ukes store kaffefest i Drammen ble en av baristaene våre – Stine – med  på NM i Cup Tasting og gjorde det utmerket! En tidligere kaffeknapp og medlem av baristateamet stilte opp og vant en flott tredjeplass i samme gren! En skikkelig fest, med andre ord.

 

12:16 04 Apr 2014

Cronuts på Skøyen

I september 2013 skrev vi om Cronut – den store, nye trenden i USA. Hos Maschmanns Matmarked – en av våre nye naboer på Skøyen – fant vi vår første Cronut i Norge. Når du tenker at det ikke kan bli søtere eller bedre (og mer unødvendig?) enn en donut eller en croisant allerede er, så er det nettopp det det kan. Fantastisk godt!! Her kan du lese innlegget fra september.

 

 

 

16:19 26 Feb 2014

Løkka-Latte i New York

Hos den nyåpnede kaffebaren Búðin i Brooklyn kan du nå nyte New Yorks dyreste Latte, i følge gårsdagens Dagens Næringsliv.

“Kaffekjeden Starbucks tar 3,5 dollar for sin latte, mens Café Grumpy, som regnes som en av byens beste kaffebarer, nøyer seg med 4,25 dollar (…) Prisen på ti dollar – drøyt 60 kroner – er ny rekord i New York”, skriver avisen og videre:

“Det er ikke snakk om årgangsvin, men en blanding av flybåren kaffe fra Oslo, lakris fra Danmark og melk fra lokale produsenter. De eksklusive kaffebønnene kommer fra Etiopia, men brennes av Tim Wendelboe på Grünerløkka i Oslo. 
Wendelboe, som er tidligere verdensmester i kaffebrygging, har fått kultstatus blant kaffekjennere for sin særpregede stil. Den varsomme brenningen gir kaffen hans en rik smak, ofte med hint av syrlige bær.
– Tim er nummer én! Vi elsker den skandinaviske stilen, sier medeier Crystal Pei hos Búðin. Ukentlig får han nybrente bønner fra Oslo. En Wendelboe-espresso koster seks dollar, mens en cappuccino koster én dollar mer.
– Vi er de eneste som selger «skandi-brent» kaffe i New York. Den er blitt så populær at vi allerede begynner å gå tom, sier Pei.”

Kanskje på tide med en tur til New York?

Foto: Dagens Næringsliv

 

12:40 14 Feb 2014

Happy Valentine

Slik ser det ut når Kaffeknappen deler ut søte hjerter og gode klemmer til våre kunder på Valentines Day. Mediene refererer i dag til undersøkelser som viser at 70 % av nordmenn ikke bryr seg nevneverdig om Valentines Day. Men vi tør å påstå at 100 % av kundene vi besøker i dag gleder seg over hjerteesker med gele- og sjokoladehjerter!

  

 

 

 

 

 

 

09:55 13 Feb 2014

Bibliotek

En av Kaffeknappens bærebjelker er kunnskap. Før de innovative og stilrene maskinene, før designkoppene, før innpakningen kommer fantastiske råvarer av høy kvalitet! Melk, te, sjokolade, kaffe har en ting til felles. Fellesnevnere som også deles med alle andre jordbruksprodukter. Alt er basert på kunnskap om dyrking, prosesser, videreforedling. Lidenskapen og kunnskapen hos menneskene bak er enorm.

I vårt bibliotek ønsker vi å samle kunnskap og inspirasjon som vi håper å dele med deg!