Barista Corner

Her deler vi våre tanker og drømmer med deg. Vi ønsker å være en inspirasjonskilde for alle som elsker kaffepausen og alt den står for. Vi byr på kunnskap, nyheter og trender – så om du vil være først med det siste, er det her du skal henge!

10:33 12 Feb 2015

Nio har blitt tildelt ytterligere en prestisjetung designpris!

Det er med stolthet vi i Kaffeknappen kan fortelle at kaffemaskinen de Jong Nio har blitt tildelt ennå en prestisjetung designpris; the iF DESIGN AWARD! iF har vært en dedikert utdeler av rettferdige, uavhengige og hederlige designpriser helt siden 1953 og har fått en topposisjon på den internasjonale prishimmelen. En pris fra iF er et sterkt kvalitetsstempel med anerkjennelse verden over, og prismottakerne favner områder fra store bilselskaper til individuelle designbyråer.

   

Red Dot Design Award
I 2014 ble Nio tildelt den prestisjetunge designprisen Red Dot Design Award. Det er bare å se på listen over tidligere vinnere – med bedrifter som BMW og Apple – for å forstå hvilken tyngde som ligger bak denne prisen. Red Dot Design Awards er en av verdens mest prestisjefylte priser der mange ulike faktorer som funksjonalitet, ergonomi og holdbarhet spiller inn.

Da de Jong Duke fikk tildelt Red Dot Design-prisen kommenterte Daglig Leder hos de Jong, Marits JC de Jong: «Vi ser på denne utmerkelsen som en bekreftelse og en anerkjennelse for den jobben som våre ingeniører, designere, leverandører og alle andre innblandede har lagt ned i utviklingen av Nio. Det er også en anerkjennelse av vår filosofi ved all produktutvikling; å tilføre verdi ved å ha fokus på ytelse og pålitelighet uten å gå på kompromiss med design og kundeopplevelse.»

Kaffeknappen i referansegruppen
Det som gjør oss i Kaffeknappen ekstra stolte, er det faktum at Kaffeknappen har deltatt i referansegruppen ved utviklingen av denne kaffemaskinen – en prosess som ble ledet av det nederlandske designselskapet Scope. Vår erfaring har spilt en viktig rolle i utviklingsarbeidet og sluttresultatet gjør oss alle veldig glade og fornøyde.

Vil du ha en flott Nio kaffemaskin på ditt kontor?  

13:30 03 Feb 2015

SCAE Coffee Diploma till Kaffeknappens Advisory Barista Matte Carlson!

Vi gratulerer vår kollega i Kaffeknappen Sverige, Matte Carlson, som har oppnådd 100 poeng i SCAE Coffee Diploma System! Han mottar dermed sitt SCAE Coffee Diploma; et nivå som han i dag er alene om i Sverige og Norge. Matte Carlson er dessuten en av tre SCAE Authorised Trainers i Sverige, som berettiger ham til å sertifisere andre baristaer.

 

Speciality Coffee Association of Europe, SCAE, er en organisasjon som arbeider for å øke kunnskapen og kvaliteten i kaffebransjen og hos alle kaffekonsumenter verden rundt. Medlemmene tilhører alle områder i kaffeverden; baristaer, caféeiere, maskinleverandører, kaffebrennerier m.m. En blanding av eksperter og entusiaster, med andre ord.

Organisasjonen har utviklet et utdannelsessystem – SCAE Coffee Diploma System – med utdannelse i alt fra grunnleggende kaffekunnskaper til ytterste ekspertnivå. SCAE (sammen med SCAA) arrangerer dessuten konkurranser som World Barista Championship (WBC), World Brewers Cup Championship og The World Latte Art Championship.

For oss i Kaffeknappen er dette et viktig steg mot våre mål om å øke hele organisasjonens kunnskapsnivå, så kvaliteten på våre tjenester motsvarer det høye nivået som våre kunder både krever og fortjener. I dag ser vi at etterspørselen etter kaffeløsninger av høy kvalitet hele tiden øker på markedet, på samme måte som kunnskapen om at man kan stille høyere krav.

Sist fredag ble Matte hyllet og feiret av hele Kaffeknappen og våre venner i Nestle Professional!

13:29 14 Jan 2015

Nyhet! Rooibos Orange

Helt perfekt til vinter og snø lanserer vi nå en varmende nykommer i Bogawantalawa-familien vår; Rooibos Orange. Bogawantalawadalen er, som våre tedrikkende entusiaster vet, en fantastisk dal på Sri Lanka med meget høy kvalitet på sin te. Rooibos, derimot, importeres dit fra Cederbergfjellene i Sør-Afrika. Les mer om Rooibos i dette blogginnlegget.

Bogawantalawa vet at Kaffeknappen og våre kunder stiller høye krav til kvalitet og smak. Spesielt for oss har de laget en mild Rooibos te. Det er benyttet både Long Cut Rooibos og Short Cut Rooibos. Long Cut er svakere og Short Cut er sterkere i smaken, og kombinasjonen blir alltid den aller beste. 

Teen er tilsatt appelsin og sitron og dessuten lakris fra Egypt og vi garanterer at dette er en helt fantastisk kombinasjon. Vi håper dere får mange anledninger til å nyte denne varmende og oppfriskende teen nå i vinterkulden!

 

13:28 14 Jan 2015

Hva er Rooibos?

Vi i Kaffeknappen er vitebegjærlige om våre produkter og det håper vi du også er! For hva er egentlig Rooibos?

Hvor kommer Rooibos fra?
Cederbergfjellene, vest i Sør-Afrika, er det eneste stedet i verden hvor Rooibos vokser fritt. Regionen er preget av varme og tørre somre, våte vintre og en grov, sandholdig jord som er optimal for planten med det botaniske navnet Aspalathus Linearis. Rooibos er egentlig ikke en teplante (Camellia Sinensis), men trekkes og drikkes på samme måte og vi tenker derfor ofte på dette som en form for te.

 
Foto: Rooibos Ltd

Busken er ca 1-2 meter høy, og “nålene” er grønne. Det er under oksideringen at fargen skifter til rødbrun.

Det er ikke helt klart når lokalbefolkningen i Cederbergfjellene oppdaget denne barnålaktige planten og laget smakfulle, varmende drikker av den ved å kutte, banke og oksidere denne ved å la den tørke i sola. Det skal være en russer ved navn Benjamin Ginsberg, som først så markedspotensialet i denne. Vi anbefaler å se filmen «The Story of Rooibos – nectar of nature» fra Rooibos Ltd. I dag jobber mer enn 5000 personer i Rooibosindustrien i området. Årlig produseres det ca 12 000 tonn, hvorav ca 5000 tonn eksporteres til mer enn 30 land og etterspørselen er sterkt økende.


Foto: Rooibos Ltd

Helse
Det er bevist at Rooibos inneholder en rekke helsebringende egenskaper, bl.a. er den rik på antioksidanter og er dessuten fri for både koffein og tanniner. Les gjerne mer om dette hos South African Rooibos Council.

Lage en god kopp Rooibos
Med Rooibos sin milde smak, smaker den like godt kald som varm og det skal ikke være behov for å tilsette sukker. Du får best frem smakene ved å tilsette kokende vann og la den trekke i 4-5 minutter. Nytes gjerne med gode venner og kollegaer.

Her ser du innholdet fra en pose med vår herlige Bogawantalawa Rooibos Orange:

 

 

09:19 09 Jan 2015

God nytt serviceår!

Noen mener at servicen er død og mener med det at ’service’ er et litt gammelmodig og slitt begrep som alle bruker og som alle yter. For virkelig å gjøre en forskjell, må man yte langt mer enn vanlig god service: lese kundene dine og tilpasse servicen til deres behov og ønsker.

Hos oss går begrepet ‘service’ aldri av moten og omhandler alt fra ordinære prosesser til mer omfattende prosjekter og eventer. For hva er egentlig en kaffemaskin av høy kvalitet verdt om den ikke får vedlikehold? Hvor god kaffe kan den produsere om ikke den som stiller inn maskinen både er utdannet og lidenskapelig? Og hva skal vi med et telefonnummer om ikke en hyggelig stemme hjelper deg når du ringer oss? Vi vet at en kaffepause i verdensklasse må leveres med super service.

God service er mer enn smilekursene som preget 80-tallet. God service handler om å engasjere seg, om å by på seg selv  – og inkluderer hele organisasjonen. Det handler om at hos oss kan du forvente deg litt mer!

For å lære ennå mer om god service har vi meldt oss på Kundeservicedagene 2015. Vi tar med oss eventbaren vår for å passe på å gi deltakerne både gode og hyggelige kaffeopplevelser. For hva skaper vel et bedre grunnlag for gode relasjoner, gjensidig respekt og dermed god og riktig service enn nettopp en prat over en kopp kaffe?

Håper å se deg!

12:43 10 Dec 2014

Fiken, vanilje og julekaffe

Desember er høytid for både glede og stress, så pass på at du prioriterer de riktige detaljene! Kaffen er selvsagt den detaljen vi i Kaffeknappen setter aller høyest. Julekaffen skal både gi deg den gode stemningen og dessuten smake perfekt til både pepperkaker og marsipan, og etter pinnekjøtt, ribbe eller torsk – og både hjemme og på jobb.

ZOÉGAS har tatt ansvar for den gode julekaffen i over 25 år. Allerede i midten av mai var de i full sving i år, og publiserte dette på instagram:

ZOÉGAS julekaffe er ny for hvert år og årets julekaffe kommer fra Rwanda og India. Myke toner av fiken og vanilje øker smaksopplevelsen. Som du kanskje la merke til på instagram-innlegget, har en person ytret et håp om at julekaffen blir økologisk. Også her oppfyller ZOÉGAS juleønsket: Kaffen er laget på 4C verifiserte bønner, som innebærer at bønnene er dyrket med respekt for bønner, deres familie og miljøet. Med andre ord den aller beste kaffen – når granen står grønn i stua …eller på kontoret! God advent!

 

 

 

15:12 28 Nov 2014

After Eight til advent

Da var den her igjen; adventstiden! Ute er det mørkt både når du kommer på jobb og når du drar igjen. Takk og lov for at det finnes både store og små knep som gjør desember til årets store kosemåned. Det bugner av søte tradisjoner som marsipangriser og krydrede nyheter som gingerbread latte.

After Eight har eksistert i over 50 år og hører til den mer tradisjonelle advents- og julekosen. Brownies er vel heller ingen nyskapning lenger. Men hva med After Eight Brownies; to tradisjoner smeltet sammen til én nyhet! Vi er i alle fall overbeviste at du skaper skikkelig god stemning om du serverer det til kaffepausen på jobb eller til dessert etter god julemat.

En lite tips bare, før vi byr på oppskriften: snakker du med våre vareselgere så hjelper de deg å legge bestilling på både “vanlig” After Eights og After Eight Bags, som du rett og slett kan nyte selv eller dele; sånn som de er!

AFTER EIGHT BROWNIES, ca 6 personer

150 g smør
100 g mørk kokesjokolade
50 g After Eight
3 egg
375 g sukker
1 ts vaniljeessens
125 g hvetemel
30 g kakao

FREMGANGSMÅTE

  1. Forvarm ovnen til 180 grader. Smør en lav form (ca 28×18 cm) og legg bakepapir i bunnen
  2. Ha smør, sjokolade og After Eight i en liten ildfast bolle og smelt over vannbad. La denne avkjøles litt.
  3. Pisk egg, sukker og vanilje sammen i en stor bolle. Visp inn sjokoladen, rør inn siktet mel og kakao.
  4. Hell over i en smurt form og stikk gjerne halve After Eights sporadisk ned i røren før du setter den i ovnen.
  5. Stek i 40 minutter og avkjøl i formen.

Steketemperatur 180˚C, ca 35-40 minutter.

Serveres sammen med rykende fersk kaffe!

Oppskriften er utviklet av Ragnhild Blix, kategorisjef for barnemat hos Nestle.

 

15:02 18 Nov 2014

Kaffeknappen Julelunsj 10 år!

Vår favorittradisjon er å invitere våre kunder på julelunsj! Denne tradisjonen har 10-års jubileum i år og i den anledningen byr vi på et lite minne fra et julekort som virkelig får oss til å smile!

 

Etter 10 spennende år er det også stas å konstatere at 6 av 8 på bildet fremdeles er glade kaffeknapper! Vår aller første julelunsj holdt vi i Nils Hansens vei. Der hadde vi kun et lite kjøkken, og inviterte derfor til lunsj fem dager på rad med 7-8 kunder av gangen. Når vi flyttet til Økernveien fikk vi bedre plass, og i tillegg til mange gjester kunne vi by på ulike foredrag. I løpet av årene der har vi hatt både presentasjon og smaking av ulike drikker som hører julen til; både kaffe, vin, wiskey og øl har stått på menyen. Og ikke minst har vi spist mye herlig julemat!

Her er et minne fra en av lunsjene våre i Økernveien:

Nå teller vi ned til vår første julelunsj i Hoffsveien! Denne gangen får vi besøk fra Daniel Nowak fra Nestle Professional. Daniel har en unik lidenskap for kaffe som vi garanterer vil smitte over på alle når han kommer for å snakke om kaffe og trender. Du kan lese om ham i en flott artikkel fra Helsingborg.com.

 

 Vi ønsker våre kunder hjertelig velkommen til årets julelunsj!

14:45 10 Nov 2014

Make cookies not war!

Endelig er pepperkakesesongen her!

Noen tenker kanskje at pepperkaker er en nordisk oppfinnelse, men pepperkakens historie går helt tilbake til 1800-tallet. Før Kristus! I Mesopotamia (dagens Irak) ble både hjulet, skriftspråket, byene, tidsregningen og pepperkakene oppfunnet.

Alle som har hatt pepperkaker i hus, vet at disse har god holdbarhet (selv husker jeg hvor godt det var å finne noen gjenglemte stjerner i kakeboksene til mor utpå sommeren engang!). Småkakene fungerte derfor utmerket godt som feltproviant for romerske krigere rundt 500 f.kr.  I følge vår pepperkakeleverandør Nyåkers, er det her utrykket «make cookies not war» ble født – uten at det ser ut til å ha hatt nevneverdig innvirkning på historien…

Pepperkakene skal ha gjort sin inntreden i Norge på 1600-tallet, men frem til det ble vanlig å ha stekeovn i huset på 1800-tallet, var pepperkaker noe man måtte kjøpe hos bakeren – med mindre du bodde på stor gård med bakerovn. Det var også på 1800-tallet man begynte å koble jul og pepperkake sammen. 

Historien har gått sin gang, og vi er stolte av å bidra til førjulsstemning på et stort antall møterom, i et ennå større antall kaffepauser og på en drøss av resepsjonsdisker. Forhåpentligvis bidrar de til god stemning og lavere skuldre. Som sagt: make cookie not war!   

Pst, ikke tenk alt for mye på at man visstnok må gå 32 runder rundt juletreet for å forbrenne 1 liten pepperkake! Det får vi bekymre oss for neste år!

 

Kilder:
http://www.nyakers.com/historia/
http://forskning.no/mat-historie-jul/2010/12/julekakenes-historie
http://www.motalleodds.org/againstallodds/factualweb/no/3.3/articles/Lopande_bandet.html
http://www.klikk.no/helse/kosthold/slank/article528057.ece

09:29 05 Nov 2014

En kopp oppvarmet vin

Tomtegløgg er som en selvfølge å regne når vårt julesortiment ringes inn. Til tross for en varm høst – på godt og vondt må man kanskje si? – så begynner gradestokken å krype nedover og da er ingenting bedre enn å supplere kaffepausen med en kopp varm gløgg med rosiner og mandler.

- “Ordet gløgg stammer fra det svenske uttrykket «glödgat vin» og er fra begynnelsen av 1600-tallet. Glödgat betyr oppvarmet og henspiller på tilvirkningsmetoden, der en sukkertopp dyppes i cognac og antennes. Flammen smelter sukkeret som tilflyter brygget og gir den sødme.” (Wikipedia).

Det sies at det er svenske forretningsfolk som begynte å lage ferdige blandinger av vin og krydder og klistret julebilder på flaskene. Nå, ca 100 år senere bør vi vel kunne påstå at strategien var vellykket? Vi elsker ferdigblandet tomtegløgg når vi vil ha det enkelt og godt. Tilsetter du gløggmix med mandler og rosiner, og setter frem en skål med pepperkaker kommer førjulsstemningen inn i enhver kontorkrok - selv om snøen ser ut til å la vente på seg…